TAG!!!

. 03 Julai 2008
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Untuk entry kali ini, saya cuba untuk menjawab tag dari kak biskutz yang sememangnya dah lama tertangguh untuk dijawab. Kekadang terfikir juga untuk apa tujuan permainan ini diadakan. Katanya untuk taaruf dan berkenalan di alam maya dan juga pemilik blog. Betul ke?? Atau mungkin juga 'pereka' permainan ni boring dengan blog mereka yang tandus tidak terisi. Blog saya juga.hu..hu.. Xpelah, sekadar suke-suke je.

Tag ni khas untuk Kak Biskutz Tiger... Lama dah bertanya bler nak jawab..hi..hi. Harap berpuas hati kak yer.. Ni je yg mampu terngiang-ngiang dalam kepala ni.

Whatever pon, semoga ada manfaat dan jangan menjadikannya sesuatu yang sia-sia. Moga-moga game ini dapat kita bertukar2 idea dan ilmu malah experience antara rakan-rakan blogger sekalian. Malas bebenor rasanya nih.....

7 FAKTA TENTANG TGIDHAM

  • Masih lagi student yang bujang yang menumpang hidup di negara orang.
  • Suka memasak(tapi ikut tahap kerajinanlah). Bila dah suka masak,secara otomatiknya memang suka makan.hu..hu.. Asyik makan je tapi badan still je kurus. Syukur jugak tak jadi gemuk.Alhamdulillah.
  • Suka mandi lama2. Paling kurang 30 or 45 minit terutamanya musim panas ni. Eeeeii...Teruknye...kui3x
  • Susah sangat nak marah orang dengan kata mudah tak suka marah orang. Still cool je. Suka senyum walaupun x smart. Senyum sedekah tau...
  • Suka pasang radio 25 jam. Tutup bila nak keluar je. Yg pasti IKIM n NASYIDfm.
  • Suka pakaian yg colournya cerah. Sebab tulah semua baju 'rasmi' saya warna cerah termasuklah baju kemeja,batik n jubah sekali.
  • My gadget:- Notebook 'HP', Camera 'Sony', Jam Tangan 'Orient' , Spek Mata 'Levis'

Itulah tentang tg idham

7 PALING BERHARGA

  • Ayah n Ibulah. Paling berharga yg xdapat di cari ganti. Andai Tuhan membenarkan untuk sujud pada makhluk,nescaya akanku sujud pada kedua ibu bapaku.
  • Ilmu... Sedang mencari..
  • Maruah dirilah.. Janganlah cuba2 nak cemarkan.
  • Kasih sayang Mak Ayah tatkala dah dewasa ini.
  • My notebook sbb beli dgn titik peluh sendiri kerja 7 bulan. Penat tp best.
  • Motor Skuter 'Ego'ku yg chomel.
  • Teman-teman yg memahami dan bukan yg menyakitkan hati. Bajet sedap!!!

7 PALING TAKUT

  • Mati sebelum bertaubat.
  • Repeat year.. Ahhhh... Amat tak sanggup duk lame2 negara orang ni!!!
  • Derhaka pada ibu bapa samada sedar atau tak. Abg ngah mintak ampun jika ada kesilapan yg tak tersengaja.
  • Takut Nak kawin..ngeh6x... Betul ke??
  • Masih x cukup ilmu bila balik Malaysia nanti.
  • Kehilangan orang yg tersayang. Sejak berada di luar negara ni,dah 4 orang sanak saudara yg dah pergi. Harap selepas ini tiada lagi. Amat sedih sangat.
  • Ditarik hidayah,petunjuk n rahmat. Biasalah,semakin belajar semakin banyak ujian teruji.

7 LAGU PILIHAN

  • Evergreen 80an n 90an juga
  • Allahyarham Sudirman. Artis paling dikagumi
  • Kitaro
  • Sakti – Mohram
  • Nasyid
  • Mawlay
  • Harakat Madani

7 FIRST TIME

  • Jadi cg kat SK Padang Midin. Hari pertama adalah tekanan. Hari seterusnya adalah KEBAHAGIAAN. Maklumlah cg lelaki ni kena ajar kelas belakang2. Ape2pon.cg sayang korang sume. Mesej n surat2 korang masih ust simpan, siap bawak lagi datang ke Egypt nih. Terima kasih atas penghargaan korang sume.
  • Aku dicium oleh ibunda tatkala dapat 5A UPSR. Selepas itu berlarutan sehingga aku dewasa kini. Bila lagi dpt merasakan kasih sayang ciuman ibu tatkala berjauhan d negara orang ini.
  • Jadi Ahli Panel Forum Remaja. Ketar abis kaki. Selepas berucap atas pentas,barulah cool balik n bersemangat lepas tu.
  • Dijemput untuk kuliah kat surau.. Alahai.. sekolah pon tak abis lagi masa tu.
  • Duduk lepak kat Pantai Batu Buruk sampai pkul 3/4 pagi. Apa kejadahnya ni!!! Dakwah rockers berimanlah...
  • Berpisah jauh n terlalu lama dari mak ayah. Sekarang nilah..
  • Naik bas dr K.Lumpur ke Terengganu sorang diri. Standardlah tu. Bukan anak dara nih..

7 AYAT SELALU SEBUT

  • Mestilah zikir. Cuba jugak untuk zikir walaupun tahu amat malas
  • 'Hok tu yang sebenornya'. Ayat ni digunakan untuk membenarkan percakapan orang lain.
  • 'Kosong je semua tu'. Ayat ni digunakan untuk men'radd' percakapan orang lain.
  • 'Well…. You know me'
  • 'Small Matter je'
  • 'Kami dah sedia3x'. Kalau ada sesiapa yang perasan dengan iklan spongebob di tv9, macam tulah skillnya.hu..hu
  • 'Ley Ya Amm'. Ni bhs Ammiah Arab digunakan ketika mempersoalkan sesuatu perbuatan/percakapan seseorang.
  • 'Aiwah Kidaah'. Arab jugak ni..

7 BERTUAH JAWAB TAG NI

  • Sesiapalah yang nak join permainan ni... Di jemput ahlan wa sahlan.....

Sesungguhnya antara kita punya beza....

2 comments:

Biskutz berkata...

salam..
tahniah2.. kerana berjaya mnjawab tag ni.. sekian lama menanti akhirnya tiba jua.. hohoho..

minat sgt ngan spongebob ehh..

<*,--J-i-W-@-k-u-- berkata...

huhu..bgus gak tag mngetg nie..leh tahu pasal individu..kalko pon ade..ape pon leh nngapdate en3..tu yg pntig.iyah!!

Related Posts with Thumbnails
    follow me on Twitter