KIAMAT SUDAH DEKAT...???????

. 28 November 2007
 • Agregar a Technorati
 • Agregar a Del.icio.us
 • Agregar a DiggIt!
 • Agregar a Yahoo!
 • Agregar a Google
 • Agregar a Meneame
 • Agregar a Furl
 • Agregar a Reddit
 • Agregar a Magnolia
 • Agregar a Blinklist
 • Agregar a Blogmarks



Kiamat???????? Satu sansponsi perkataan cukup menggerunkan dan menakutkan bagi ahli 'fajjar' dan sesuatu yang amat dinanti2kan bagi kekasih Allah. Pro dan kontra ini cukup membuktikan sifat Allah yang maha adil dan saksama terhadap hambanya. Ia tidak menzalimi hambanya melainkan atas perbuatan hamba itu sendiri…. Terfikir di benak fikiran saya, dimanakah tempat saya antara dua golongan ini….. Harap2 aku tergolong bersama kekasihmu ya Allah…….

Sejauh mana kebenaran fakta yang diberikan ini adalah perkara yang kedua. Yang terlebih utama adalah keimanan kita kepada berlakunya hari kiamat. Kepercayaaan kita kepada hari kehancuran ini akan membuahkan satu bibit kesedaran dan juga pengharapan kita pada rahmat dan kasih sayang Allah.

Bukti kebenaran Al Quran mengenai kiamat telah disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu dan pada tahun 1999/2000 NASA telah mengkaji hal ini….. Mengikut hadith, umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun... sekarangsudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah... daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi.. Jikalau ini benar, bumi akan kiamat padatahun 2066 Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumiyang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket... Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi... Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi.. Dan planet ini lebih besar daripada bumi... Jikalau ini benar,dunia akan musnah pada tahun 2065.... Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007...Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan olehpenurunan semula Nabi Isa... . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat..Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062... Dianggarkan Bumi AkanKiamat Antara Tahun 2062-2066….. Wallahu'alam...
Semua ini telah dikaji... Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadithyang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun... Kitatelah berada di bumi ini selama 1439 tahun... Cubalah anda kirakan sendiri...

Perkara yang " masturul hal " ini wajib diimani jika dinaungi nas Quran dan Hadith. Tiada sebab kita sebagai umat islam mengambil mudah hal ini. Ini adalah antara berpuluh-puluh artikel di internet yg seperti ini. Dan jangan tunggu artikel seperti ini dikeluarkan baru kita nak buat amal.




Kelakuan buruk artis disanjung........





Lagi lagak artiss kita........


Banyak sudah tanda2 kiamat seperti gambar diatas. Jangan terhantuk baru mengadah...


Keruntuhan akhlak semakin menjadi2 melibatkan baya umur persekolahan.......
Murtad berleluasa................


Bush makin mengganas...............

Pertimbangkanlah bahawa dosa dan pahala itu adalah sesuatu yang bukan 'enting'. Perbezaan ini amat ketara sekali sebagaimana hadith Nabi SAW yang bermaksud " Orang mukmin melihat dosa umpama gunung yang akan memhempap mereka manakala Orang fujjar ( yakni ahli dosa/ maksiat ) melihat dosa umpama lalat yang hinggap di hidung mereka. Apabila beliau mengisyaratkannya, lalat akan lari" Saidina Ali Karammallah Wajhah pernah menukilkan " Beramalllah untuk dunia seolah-olah kamu akan hidup seribu tahun lagi, dan beramalllah untuk akhirat seolah=olah kamu akan mati esok hari…"

Jadi apa tunggu lagi……………………….

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
  follow me on Twitter